Affiliate Marketing

Hvad er Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing er en form for markedsføring, der afregnes ud fra de resultater, der skabes, som på forhånd er aftalt. Det vil sige, at der først afregnes, når den pågældende virksomhed har fået det, som virksomheden betegner som et ”salg”. Det er altså win-win, du betaler kun noget hvis du får noget!

Affiliate Marketing
Affiliate Marketing

Ønsker du at komme godt i gang med affiliate marketing? Så er det noget jeg kan hjælpe dig med – Adwords-Specialist.dk, Casper Hessellund

Affiliate Marketing, hvad er det?

Du har sikkert allerede set eksempler på Affiliate Marketing, når du har søgt rundt på nettet. På mange blogs vil du for eksempel finde indlæg, hvor det fremgår, at der er sponsorerede links, eller hvor der er andre former for reklamer for produkter.

Der findes mange forskellige former for Affiliate Marketing, og der er også specifikke hjemmesider, der bliver etableret blot med dette ene formål.

Der er både en række fordele og ulemper ved denne markedsføringsmetode. En af de helt store fordele er, at du som virksomhed kun betaler for ydelsen, når der via ydelsen kommer penge ind i kassen. Du slipper dermed for at skulle betale, før du overhovedet ved, om metoden er pengene værd. En af ulemperne er dog, at du ikke selv har kontrol over, hvad andre hjemmesider skriver om dig, dine ydelser eller dine produkter. Det kan på sigt vise sig at have nogle konsekvenser, men i langt de fleste tilfælde bliver der kun skrevet positive informationer. Vil du bruge en platform som er dansk, kan du bruge Partner Ads, klik her og læs mere.

Hvad skal du huske ved Affiliate Marketing?

Når du skal arbejde med Affiliate Marketing, er det vigtigt, at du sikrer dig, at du får lavet en god aftale omkring, hvad der tæller som et ”salg”. Dette har en afgørende betydning for, hvornår du skal betale penge for salget, og det vil på sigt også have en indflydelse på, hvorvidt Affiliate Marketing kan betale sig for dig. Her kan du blandt andet gøre dig nogle overvejelser omkring, om du vil betale en fast pris per ”salg”, eller om du vil betale en procentdel af alle salgene samlet set.

Det kan også være en rigtig god ide at gøre dig nogle overvejelser om, hvor meget du er villig til at betale for et salg. I den forbindelse kan det være nødvendigt for dig at regne ud, hvor meget en ny kunde rent faktisk er værd for dig. Betaler du for eksempel mere for ”salget”, end du får ind, så vil det som regel ikke kunne betale sig.

Derfor skal du arbejde med Affiliate Marketing

Affiliate Marketing er et glimrende supplement til andre former for online markedsføring, hvor du omvendt betaler, før du har fået dine kunder. Med flere af de andre markedsføringsmetoder er du nemlig ikke på forhånd sikker på, at dine investeringer tjener sig ind igen.

Betaler du for eksempel et online markedsføringsbureau for at stå for SEO-arbejdet på din hjemmeside, kan du ikke vide på forhånd, om det rent faktisk også giver et økonomisk afkast. Benytter du dig af Google Ads-annoncer, så betaler du typisk kun, når en besøgende har klikket på din annonce. Du kan dog ikke gardere dig mod, at vedkommende ved en fejl er kommet til at klikke på din annonce. Du kan heller ikke på forhånd vide, om den besøgende rent faktisk også kontakter dig eller foretager en bestilling via hjemmesiden, eller om vedkommende bare er i gang med at researche. Affiliate marketing er en kanal alle bør bruge, og en mulighed for at skabe meget trafik gratis, som du efterfølgende kan lave remarketing på.

Med denne form for markedsføring kan du være sikker på, at du ikke skal betale for noget, der ikke fungerer for dig. Giver det dig ikke nogen salg, skal du ikke betale, og du mister derfor ikke nogen penge.

Vil du tilbage til ordbogen skal du blot klikke her.

Vil du gerne have en gratis og uforpligtende analyse af dine muligheder på Google, så skal du klikke her. Vil du i stedet i kontakt med mig, eller have en opringning fra mig skal du bare klikke her.

Få de nyeste tips, tricks & guides i din indbakke løbende.

Del dette med dem du kender

Book mig, 15 minutter til at gennemgå dit Google Ads setup med dig

Jeg finder altid noget som kan der kan arbejdes med!

Tusind Tak

Din booking er nu afsendt, du hører fra mig hurtigst muligt.

Med Venlig Hilsen
Casper Hessellund