Sessionsvarighed

Hvad er sessionsvarighed?

”Sessionsvarighed” er et begreb indenfor webanalyse, der fortæller om, hvor lang tid dine brugere har brugt på din hjemmeside og på eventuelle undersider. Når det kommer til online markedsføring, har det afgørende værdi for optimeringen af din hjemmeside og dine salgsmuligheder, at du forholder dig til dine besøgendes adfærd.

Sessionsvarighed
Sessionsvarighed

Ønsker du at opnå en højere sessionsvarighed/besøgstid på din hjemmeside? Så er det noget jeg kan hjælpe dig med – Adwords-Specialist.dk, Casper Hessellund

Hvad er den gennemsnitlige sessionsvarighed?

I Google Analytics kan du få oplyst den gennemsnitlige varighed af samtlige sessioner, som en bruger har foretaget sig. Dataene udregnes således:

  • Samlede varighed af samtlige sessioner (sekunder)/antallet af sessioner

Før du begiver dig ud i at få data omkring besøgstiden på din hjemmeside, er det vigtigt, at du har kendskab til Google Analytics betydning af begrebet ”session”.

En session er i denne sammenhæng en betegnelse for en samling af interaktioner, som en besøgende på din hjemmeside udfører. I praksis kan det være, at en kunde har læst 2 af hjemmesidens undersider, har købt et produkt for derefter at forlade din hjemmeside igen.

Omfanget og udgaven af dette besøg bliver opfanget af Google Analytics, som kan udregne den gennemsnitlige sessionsvarighed.

Varigheden af sessioner kan fortælle dig om dine besøgendes interesse for dine produkter eller ydelser på hjemmesiden, og du kan bruge tallene til at få indblik i brugernes søgeadfærd.

I Google Analytics kan du få indblik i, hvor lang tid de besøgende bruger på din hjemmeside, og du kan få viden om, hvor de eventuelt ”hopper af” i en handel. Des længere tid en bruger befinder sig på din hjemmeside, des mere interesseret er vedkommende, og des større er chancen for salg eller yderligere engagement fra denne bruger.

Vil du tilbage til ordbogen skal du blot klikke her.

Vil du gerne have en gratis og uforpligtende analyse af dine muligheder på Google, så skal du klikke her. Vil du i stedet i kontakt med mig, eller have en opringning fra mig skal du bare klikke her.

Få de nyeste tips, tricks & guides i din indbakke løbende.

Del dette med dem du kender

Book mig, 15 minutter til at gennemgå dit Google Ads setup med dig

Jeg finder altid noget som kan der kan arbejdes med!

Tusind Tak

Din booking er nu afsendt, du hører fra mig hurtigst muligt.

Med Venlig Hilsen
Casper Hessellund